The cart is empty

 Free shipping for orders over 70 BGN.

Fashion blog & Design - Fold Your Mind

Fashion Blog & Design

Как да носим розово сако?

Дамското сако се превърна в неизменна част от гардероба ни особено през последните няколко сезона. Актуално както за лятото, така и за зимните сезони, дамското сако може да се носи ежедневно с любим чифт дънки, в костюм за по-елегантна визия или с пола за още по-женствена визия. В следващите редове ще откриете нашия отговор на въпроса: Как да носим розово сако?

Read more...

Каква е разликата между блейзър и сако?

Блейзърите намират все по-голямо място в дамския гардероб, през есента и зимата, пролетта и дори лятото, те са неизменна част за спортно-елегантния стил. Каква е разликата между тях и саката? В следващите няколко реда ще разкажем повече.

Read more...

5 блестящи идеи за подаръци

Коледните празници наближават, а с тях и трескавото търсене на подаръци. Намираме идеи в интернет, най-често страхотни снимки в Pinterest, които ни вдъхновявят. След това не винаги успяваме да ги реализираме, но определено ги запазваме в браузъра си за следващия повод. Ние също все още не сме решили какво ще сложим под елхата, но събрахме няколко идеи от "архива" за подаръци, които могат да ви вдъхновят.

Read more...

Кой е цветът на 2020 година?

В края на годината, институтът Pantone традиционно обявява избрания цвят за следващата година. За 2020 година това е класическото синьо с номер PANTONE 19-4052 Classic Blue в тъмен нюанс на синия цвят с пастелни нотки на спокойствие.

Read more...

5 начина да съчетаем червено този сезон

Червеното е изпълнено с емоция. От цвят на революции, царе и кардинали до филми на ужасите и в изкуството, червеното е фундаментален цвят.

Носейки такъв заряд, червеният цвят трябва да се съчетава умерено. Може би затова доста хора се страхуват да носят червено в ежедневието.

Подбрахме пет начина за съчетаване на червено през този сезон, които представяме в следващите редове.

Read more...

За тениските: Мастило с отговорност към околната среда

От няколко месеца създаваме поредица от статии, в които разказваме повече за процеса на производство на авторските ни тениски и дизайнерски дрехи. В предни публикации споделихме за вдъхновението и рисунките на авторските ни принтове. Научихте малко повече за процеса на отпечатване на ръка (ръчен ситопечат, който практикуваме в студиото ни), неговите качества и издържливост при пране. Получихме запитвания относно мастилата, с които работим и какво влияние оказват те на околната среда. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за тях, защото въздействието върху околната среда е буквално изписано с мастило на всяка тениска.

Read more...

За тениските: Печат на ръка

Както вече знаете, наскоро решихме да създадем поредица от статии, в които споделяме как произвеждаме и принтираме дизайнерските ни тениски и дрехи. В предната ни публикация разказахме за вдъхновението и рисунките, които стоят зад авторските тениски.

Освен с дизайна си, тениските се отличават и с печатането на ръка. Всяка тениска е принтирана индивидуално и на ръка в студиото ни чрез техниката на ситопечат. Какво представлява техниката на отпечатване със ситопечат, какви преимущества дава и как се осъществява в студиото ни, ще научите в следващите редове.

Read more...

За тениските: Вдъхновението

Ние от Fold Your Mind създаваме авторски тениски и дизайнерски дрехи в лимитиран тираж. Тъй като изработваме продуктите в студиото ни, често ни питат как точно се случва това. Ето защо решихме да създадем поредица от статии, в които да споделим как произвеждаме авторските ни принтове и дрехи.

Както знаете (или ще научите) всяка тениска е принтирана индивидуално на ръка в студиото ни чрез техниката на ситопечат. Звучи сложно и процеса е механичен, като изисква познания в различни области на химията и физиката.Преди да стигнем до него  трябва да разкажем малко повече за самите принтове.

В следващите редове ще споделим как измисляме дизайна и каква е символиката на рисунките. Вдъхновението черпим от минималистичните течения в съвременното изкуство.

Read more...

Резултати от есенна томбола Капана Фест '18

Есенни подаръци от Fold Your Mind, по случай традиционното ни участие в Капана Фест'18.

Ето и обещаните резултати от есенната ни томбола и участието ни в Капана Фест '18! :)

Благодарим на всички, че участваха и честито на изтеглените в играта! На останалите, които се включиха, изпращаме талон с 10% отсъпка.

Ще получите допълнителна информация в съответната социална мрежа на лично съобщение.

Благодарим за участието!

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Fold Your Mind

Fold Your Mind is bulgarian fashion brand for handmade T-shirts and designer clothing in minimalist style. Our clothing is printed by hand and created in our fashion studio. Our designer clothing and limited edition collections are inspired by streetwear with chic, minimalist touch. Fold Your Mind is part of fashion studio Diacheli.

Newsletter & Blog

Log In or Sign Up