The cart is empty

Free shipping to Bulgaria for orders over 70 BGN

Tips & Blog - Fold Your Mind

Tips & Blog

За тениските: Мастило с отговорност към околната среда

От няколко месеца създаваме поредица от статии, в които разказваме повече за процеса на производство на авторските ни тениски и дизайнерски дрехи. В предни публикации споделихме за вдъхновението и рисунките на авторските ни принтове. Научихте малко повече за процеса на отпечатване на ръка (ръчен ситопечат, който практикуваме в студиото ни), неговите качества и издържливост при пране. Получихме запитвания относно мастилата, с които работим и какво влияние оказват те на околната среда. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за тях, защото въздействието върху околната среда е буквално изписано с мастило на всяка тениска.

Read more...

За тениските: Печат на ръка

Както вече знаете, наскоро решихме да създадем поредица от статии, в които споделяме как произвеждаме и принтираме дизайнерските ни тениски и дрехи. В предната ни публикация разказахме за вдъхновението и рисунките, които стоят зад авторските тениски.

Освен с дизайна си, тениските се отличават и с печатането на ръка. Всяка тениска е принтирана индивидуално и на ръка в студиото ни чрез техниката на ситопечат. Какво представлява техниката на отпечатване със ситопечат, какви преимущества дава и как се осъществява в студиото ни, ще научите в следващите редове.

Read more...

За тениските: Вдъхновението

Ние от Fold Your Mind създаваме авторски тениски и дизайнерски дрехи в лимитиран тираж. Тъй като изработваме продуктите в студиото ни, често ни питат как точно се случва това. Ето защо решихме да създадем поредица от статии, в които да споделим как произвеждаме авторските ни принтове и дрехи.

Както знаете (или ще научите) всяка тениска е принтирана индивидуално на ръка в студиото ни чрез техниката на ситопечат. Звучи сложно и процеса е механичен, като изисква познания в различни области на химията и физиката.Преди да стигнем до него  трябва да разкажем малко повече за самите принтове.

В следващите редове ще споделим как измисляме дизайна и каква е символиката на рисунките. Вдъхновението черпим от минималистичните течения в съвременното изкуство.

Read more...

Резултати от есенна томбола Капана Фест '18

Есенни подаръци от Fold Your Mind, по случай традиционното ни участие в Капана Фест'18.

Ето и обещаните резултати от есенната ни томбола и участието ни в Капана Фест '18! :)

Благодарим на всички, че участваха и честито на изтеглените в играта! На останалите, които се включиха, изпращаме талон с 10% отсъпка.

Ще получите допълнителна информация в съответната социална мрежа на лично съобщение.

Благодарим за участието!

 

Read more...

Есенна томбола Капана Фест '18

Есенни подаръци от Fold Your Mind, по случай традиционното ни участие в Капана Фест'18.

Участвай и се включи в томбола за да спечелиш дрехи и аксесоари по избор, в твой размер :)

Играта ще бъде официално отворена за участие от 28-30 септември 2018 (включително).

Спечели:

1 тениска по избор от категорията с тениски в магазина ни

1 дреха по избор от категорията дрехи с магазина ни

1 аксесоар по избор от категорията аксесоари в магазина ни

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Fold Your Mind

Fold Your Mind is brand by fashion studio DiaCheli for handmade, hand decorated and hand printed, T-shirts and clothes, inspired by the artist and main designer Marchela Apostolova's drawings. Our designer clothing is created in limited edition by fashion studio DiaCheli. Fashion, art, hand printed T-shirts and handmade accessories by Marchela for foldmind.com will complete your look.

Newsletter

Log In or Sign Up